Protest protiv izmještanja puta iznad Svetog Stefana

Protiv izmještanja puta

 Mještani Čelobrda podnijeće sjutra krivičnu prijavu policiji protiv nepoznatog investitora, koji je mimo plana i dozvole započeo izmještanje decenijama starog seoskog puta, kako bi oslobodio prostor za gradnju kuća na jednom od ljepših vidikovaca na obali.

Nepoznati investitor je prethodnih dana prokopao dio terena, u želji da napravi novu dionicu seoskog puta, a teren na kojem se nalazi postojeći asfalt iskoristi za proširenje parcele.

Upravo je spomenički kompleks podignut žrtvama Drugog svjetskjog rata, i stari seoski put, bio zahtjev NVO „Čelobrdo“, da se područje tog vidikovca zaštiti planskim dokumentom, kao posebna spomeničko- ambijentalmna cjelina i liši bilo kakve urbanizacije. 

Prethodni  ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić nije dao saglasnost na Lokalnu studiju lokacije, koju je Opština Budva nakon javne rasprave predala resornom ministarstvu. Problem je bio što je na svega 23 hektara bilo predviđena gradnja 130 objekata, čime bi se devastiralo zaleđe Svetog Stefana.

 Mještani su zatražili do Opštine da što prije donese novi planski dokument u kome neće mijenjati trasu seoskog puta i zaštiti spomenički kompleks.

Picture_006.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja