Ove sjednice otvaranje ponuda za hitno saniranje obale

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, odnosnoPravilnikom za sprovođenje postupka hitnih javnih nabavki, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo poziv za hitne sanacije evidentiranih šteta na obalnoj infrastrukturi u zoni morskog dobra, koje će se sanirati odmah po prestanku vremenskih neprilika.


​Shodno popisu obalnih oštećenja od strane kontrolora morskog dobra, najveći obim posla biće izvršen na području Petrovca u opštini Budva. U najkraćem roku biće sanirana oštećenja obalnog zida ispod hotela “Palas” gdje je more opasno ugrozilo dio kamenog obalnog zida. Iz razloga hitnosti, Javno preduzeće će u okviru ovih sanacija izvršiti ponovno postavljanje kamenih poklopnih ploča debljine 8 cm na parapetnom zidu šetališta u Petrovcu, a čije je održavanje u nadležnosti Opštine Budva.


​Prioritetne sanacije obale od posljedica nevremena radiće se u Opštini Herceg Novi i Opštini Budva, a ukupna vrijednost radova procjenjena je na 30.450,00 eura.
​Pored navedenih lokacija, u opštini Herceg Novi, biće sanirana oštećenja na “Novosadskoj plaži”, dio oko svetionika na vrhu pristaništa “Škver”, dio zida na lokaciji “Vojničke banje”, obalni plato kupališta pored hotela “Plaža”, oštećenja na kupalištu “Golden Bay”, sanacija kaverni na obalnom zidu kod Vojne bolnice Meljine.
​Na području opštine Budva biće sanirano oštećenje naobalnom zidu kod Pizane, rekonstruisati metalna kapija na stazi ka plaži Mogren, kao i sanacija kamenih ploča na rigolama uz šetalište na Slovneskoj plaži.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja