Najbolji u turizmu i ugostiteljstvu - TO ustanovila nagradu

Turistička organizacija opštine Budva prvi put organizuje dodjelu godišnjih nagrada sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga, razvijanja gostoprimstva, razvijanja i unapređenja dobrih odnosa među turističkim poslenicima, podizanja turističke kulture i razvoja turističke ponude grada Budve. 

Pozivamo najširu javnost - građane, zainteresovane subjekte, fizička i pravna lica, da direktno učestvuju i nominuju kandidate za dodjelu godišnjih nagrada u predviđenim kategorijama za kvalitet i doprinos razvoju turizma u Budvi za 2019. godinu.

Javni poziv za dostavljanje predloga odnosno prijava po utvrđenim kategorijama je otvoren i traje do 25. januara 2019. godine.

Predloge odnosno prijave za dodjelu nagrada u predviđenim kategorijama potrebno je dostaviti Turističkoj organizaciji opštine Budva na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom prijava za nagradu “Najbolji u turizmu i ugostiteljstvu” u Budvi za 2019. godinu.

Prijava sadrži:

1) Osnovne podatke o ugostiteljskom objektu, manifestaciji, turističkoj agenciji, plaži, taxi udruženju, projektu, promotivnoj aktivnosti, mediju uz obavezan foto i/ili video materijal;

2) Ocjene relevantnih turističkih portala, ukoliko ih ima (Booking.com, TripAdvisor, Venere);

3) Izvještaj o radu (ostvareni promet u tekućoj godini), uspjesima kompanije, efektima manifestacije, posjećenosti, efektima projekta/promotivne kampanje, gledanosti emisije itd.;

4) Razno.

 

Najuspješnijima u unaprjeđenju turizma, ugostiteljstva i kvaliteta razvoja turističke ponude Budve, dodjeljuju se priznanja u sledećim kategorijama:

A. KOMPANIJE I INSTITUCIJE

 

1. Najuspješniji ugostiteljski objekat

a. hotel

b. hostel

c. objekat u privatnom smještaju

d. kamp

e. restoran

f. plažni bar

g. noćni klub

 

2. Najuspješnija turistička agencija

 

3. Najbolja manifestacija

a. sportski događaj u oblasti turizma

b. zabava

c. kulturni događaj

 

4. Najbolje taxi udruženje

 

5. Najbolja plaža

 

B. Najbolji PROJEKAT koji doprinosi unaprjeđenju turističke ponude i vizuelnog identiteta grada (brending, solarne klupe, igrališta, murali itd.)

 

C. Najbolja PROMOTIVNA AKTIVNOST (promotivna kampanja)

 

D. Najbolji u kategoriji medija iz oblasti turizma

 

Na osnovu ponuđenih kategorija komisija sastavljena od pet članova (CTU – dva člana, Opština – Sekretarijat za privredu, TOB, Udruženje ugostitelja) vrši ocjenjivanje pristiglih prijava.

Nagrada se dodjeljuje u obliku priznanja ili plakete.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti