Nema više prokišnjavanja u učiniocama

Problem prokišnjavanja u holovima i učiniocama Srednje mješovite škole „ Danilo Kiš“ potpuno je riješen, nakon što je izvršena kompletna sanacija krovnih površina. Ovo je bio jedan od velikih problema sa kojim se srednja škola ustanova suočavala godinama unazad.

Direktor srednje škole Ivan Ivanović kazao je da je ukupna investicija iznosila 210 hiljada eura koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete.


„Urađena je sanacija kompletne povrsine krova,kosih i ravnih povrsina,kao i oluka na cijeloj skoli. Test su bile kiše koje su padale poslednje dvije nedjelje, gdje su učionice i hodnici ostali suvi. Tender je raspisalo i platilo izvođaca i nadzor Ministarstvo prosvjete i u dva navrata je izdvojeno ukupno 210.000 eura“, kazao je Ivanović.


Prema njegovim riječima planirano je da se izvrši kompletna rekonstrukcija enterijera u srednjoj školi.
„To podrazumijeva da od plafona do poda kompletno sve zamijenimo i saniramo. Očekujemo takođe da Ministarstvo prosvjete finansira , a obećali su nam pomoć i iz Opštine Budva. Po nekim procjenama resorno ministarstvo bi trebalo da izdvoji još 200 hiljada eura, a mi smo od Opštine tražili 150 hiljada eura. Škola je izgrađena 1985. i do sada nije mnogo u nju ulagano, zato planiramo da izvršimo kompletnu zamjenu vodovodnih, kanalizacionih , elektro instalacija, grijanje. Riječ je o obimnom pslu, jer vršimo zamjenu i niskih plafona, rasvjete, unutrašnje bravarije, keramike, obezbijedićemo kompletno nov školski inventar od klupa do tabli, jednostavno vršimo rekonstrukciju cijele škole, jedino će zidovi u njoj ostati“, naveo je Ivanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja