Među 526 nagrađanih i učenici i nastavnici iz Budve

„Vaša širina duha i blistav um, koje vam je znanje donijelo, biće iskra koja će rasplamsavati vatre narednih generacija. Od vaše iskre razgorjeće se baklja znanja, i ostaćete upamćeni kod onih koji će je sjutra preuzeti. Tako će još jednom vaša pregnuća prevazići jedan životni vijek. I tako ćete vi, iako ste suviše skromni da to vidite, ostaviti novi trag u vremenu i postati nova svijetla tačka naše istorije“, poručio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović na dodjeli 526 nagrada najboljim đacima i nastavnicima iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrade je, pored ministra Šehovića, dodijelio i prof. dr Ljubiša Sanković, potpredsjednik CANU, koji je bio na čelu komisije za dodjelu nagrada, ali i Đorđe Borozan, predsjednik Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja iz 2017. godine, kako bi se razvilo sistemsko, godišnje nagrađivanje najboljih nastavnika i đaka, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade. Nagrade u prosjeku iznose 1 000 eura.
Nagradu iz Fonda je ove godine, od 2 500 prijavljenih, dobilo 526 nastavnika i đaka. Preciznije, iz Fonda je nagrađeno 17 učenika umjetničkih škola; 16 nastavnika umjetničkih škola; 111 učenika osnovnih škola; 107 nastavnika osnovnih škola; 93 učenika srednjih škola; 85 nastavnika srednjih škola. Ukupno 429 dobitnika po Konkursu za dodjelu nagrade iz Fonda za kvalitet i talente.
Dodatno, iz Fonda su, kao i prošle godine, dodijeljene nagrade za 97 učenika koje je nagrada sljedovala, jer su osvojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra. Što znači da je 526 ukupan broj nagrađenih iz Fonda.

Ove godine dobitnici dolaze iz 21 opštine i to: Andrijevice, Bara, Berana, Bijelog Polja, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Mojkovca, Nikšića, Plava, Pljevalja, Podgorice, Rožaja, Šavnika, Tivta, te Tuzi, Ulcinja i Žabljaka. Najveći broj dobitnika dolazi iz Glavnog grada, a zatim i iz Nikšića, Bara, Pljevalja i Berana.

Nagrade su dodjeljivane u 6 kategorija: za nastavnike umjetničkih škola; nastavnike srednjih škola; nastavnike osnovnih škola; učenike umjetničkih škola; učenike srednjih škola; učenike osnovnih škola

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti