Da li vjera zaista traži da se posiječe šuma?

Ubedljivo najprodavanija roba od danas svakako su badnjaci.

Nekadašnju kamionskoj pijaci prodavci su zaposjeli, a badnjaci naslonjeni na automobile i kamione čekaju kupce. Praktično jedna šuma posječena je, a cijene badnjaka su od eura do deset u zavisnosti od veličine.

Oni koji “drže” do vjere, umjesto na kamionsku pijacu, sjutra u zoru krenuće u šumu da, kako to običaju nalažu, ponesu za svaku mušku gkavu u kući po jedno badnje drvo. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja