"Mia Budva" - dvije kule od 15 i 16 spratova niču ispred Jadranskog sajma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma ( MORT) dalo je uoči Nove godine saglasnost turskoj kompaniji „Mia investments“ da gradi hotel sa pet zvjezdica „Mia Budva“ - dvije kule od po 15 i 16 spratova na parceli od 8.500 kvadrata ispred Jadranskog sajama.

MORT je prvo poništio rješenje glavne budvanske arhitektice Ane Samardžić, koja je odbila da izda saglasnost na idejno rješenje budućeg hotelsko – apartmanskog kompleksa , te prihvatilo žalbu turskih investitora.


Podsjećamo je prije pola godina Samardžićka je isto postupila kada je joj turska firma dostavila gotovo identično rješenje, ali tada je projekat imao dvije kule od po 15 spratova. Takvu njenu odluku je tada potvrdilo i Ministarstvo održivog razvoja, kada je njime rukovodio ministar Pavle Radulović. Turci su onda izmijenili idejno rješenje, ali ih je Glavna argitektica Budve ponovo odlbila. Turski investitori su uložili žalbu.


Rješavajući po zahtjevu „Mia investments“ DOO Podgorica, prvostepeni javnopravni organ je nakon sprovedenog ispitnog roka , odbio da da saglasnost na idejno rješenje budući da „ nije prikazan odnos predmetnog objekta prema preostalom dijelu uže, ili šire lokacije ... Koristeći ovaj princip kreiranja forme objekat postaje neusklađen sa oblikovnim smjernicama planskog dokumenta u dijelu volumetrije objekta “. Ovo ministarstvo, međutim, nalazi da u predmetnoj stvari činjenice nijesu u potpunosti utvrđene odnosno da su pogrešno utvrđene, što je dovelo do nepravilne i nezakonite odluke“, navodi se u rješenju MORT-a, u koje su Primorske imale uvid.


MORT je, kako su naveli, pribavilo mišljenje Glavnog državnog arhitekte, te nakon sagledavanja svih spisa, „ a naročito imajući u vidu stručno mišljenje“ utvrdilo je da je idejno rješenje „Mia investments“ izrađeno u skladu sa detaljnim urbanističkim planom „ Budva centar“.


Hotel će graditi na parceli koju potražuju mještani, jer im je onekadašnja komunistička vlast otela.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja