Bezobrazluk: Reklame ispisuju po javnim površinama, narušavaju izgled grada

Sprejom ispisan telefon na šetališnoj stazi koja vodi ka plaži "Mogren I", jedan od je destine slučajeva koje vlasnici raznih turističkih agencija, trgovačkih radnji, uslužnih djelatnosti, koriste javne površine i mjesta koja za tu nijesu predviđena za reklamu.

"Sprejom je ispisana reklama na 5-6 mjesta. Apelujem na nadležne službe da reaguju i da počinilac ( jer se može lako identifikovati jer je ostavio broj telefona turističke agencije) prvo očisti sve ovo što je uradio na šetalištu, pa onda dobro kazni po džepu, jer ako se ovo pusti kako jeste sada vrlo brzo ce biti jos njih 20 koji će misliti da mogu da šaraju svuda i da se besplatno reklamiraju", napisao je čitalac  koji je dostavio i fotografije.


Upravo nadležne službe moraju hitno da reguju i odmah kazne ovakve nesavjesne pojedince i napokon se stati na put devastaciji.


A svako ko prođe gradom može vidjeti da stubovi javne rasvjete su oblijepljene raznim reklamama poput rentakar agencija ili auto šlepova, da su city light-ovi su izlijepljeni reklamama sa ponudama turističkih brodića i sekond hend šopova, a slično je i sa trafostanicama, koje su pretvorene u prava reklamna glasila

 

VEZANO: Moderni stubovi za besplatno plakatiranje

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja