Opština stopira gradnju MIA Budva?

Sekretarijat za zaštitu imovine Opštine Budva podnio je tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Ministarstva održivog razvoja – Direktorata Glvanog državnog arhitekte, kojim je data saglasnost saglasnost turskoj kompaniji „Mia investments“ da gradi hotel sa pet zvjezdica sa aprtmanima za tržište „Mia Budva“ - dvije kule od po 15 i 16 spratova na prostoru ispred Jadreanskog sajama.

Resor kojim sada koordinira premijer Duško Marković prvo je poništio rješenje glavne gradskje arhitektice Budve Ane Samardžić, koja je odbila da da saglasnost inostranim investitorima, smatrajući da svojim izgledom budući kompleks ne odgovora prostoru na kome se gradi.


Iz Sekretarijata kojim upravlja Nikola Plamenac smatraju da Ministarstvo nije moglo da cijeni usklađenost idejnog rješenja sa smjernicima planskog dokumenta „izmjene i dopune DUP Budva centar, jer je prestao da važi".


Sada je na potezu Upravni sud da li će prihvatiti stavove Sekretarijata za zaštitu imovine da je Gllvani državni arhitekta davajući saglasnost, prekršio niz odredbi.
Zemljišni kompleks od 8.500 kvadrata ispred Jadranskog sajma je pod hipotekama Pireus banke, zbog milionskih kredita, a takođe i staromještani vode borbu za povraćaj, te pred sudom dokazuju da im je zemlja oduzeta bez naknade.


"Mia investments" namjerava da gradi hotel sa pet zvjezdica „ Mia Budva“ -objekat sa postamentom i dvije kule ukupno 358 smještajnih jedinica u vidu hotelskih soba, studio apartmana i apartmana sa ukupnim brojem gostiju 858.


„Objekat je projektovan kao složena forma sa postamentom i dvije kule, na jugozapadu - kula A i sjeveroistoku - kula B. Projektovano je 358 smještajnih jedinica u vidu hotelskih soba, studio apartmana i apartmana sa ukupnim brojem gostiju 858. Objekata u podzemnim etažama ima neto 13.106.81, kvadrata, u nadzemnim 34066.05 kvadrata, što ukupno iznosi 47.172.86 kvadrata Kula A dvije garažne etaže, prizemlje i 16 spratova, a kula B dvije garažne etaže, prizemlje i 15 bspratova U dvije podzemne etaže smješten je garažni prostor, hotelske tehničke prostorije, i servisne prostorije za potrebe hotela. U postamentu objekta (prizemlje i 1. sprat), smješteni su javni hotelski sadržaji, administracija, poslovni prostori i otvoreni bazen na krovu prizemlja sa platoom sa ležaljkama. U kulama (od 2-15, sprata) projektovane su smještajne jedinice – hotelske sobe i apartmani, ukupno 358 smještajnih jedinica“, stoji u idjenom rješenju.


Gradnja je predviđena na parceli od 8.500 kvadrata , uknjižena na firmu „ Safiro beach“ , iza koje po tvrdnjama biznismena Duška Kneževića, za kojim je raspisana potjernica , stoji Branimir Gvozdenović i Milo Đukanović, koje je i optužio da su mu oteli atraktivnu parcelu. Druga strana je to demantovala.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja