Lamelu C TQ Plaze mijenjaju za livadu preko puta

Vlada Crne Gore  dala je saglasnost Opštini Budva da preuzme u svoje vlasništvo zelenu parcelu u srcu grada od 2.947 kvadrata, a da zauzvrat tivatskoj kompaniji "Velja Voda Lux" koja je vlasnik zemlje, ustupi 4.891 kvadrata poslovno - stambenog prostora u kompoleksu TQ Plaza. Vlada je na sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, uoči nove godine razmotrila i prihvatila predlog Ministarstva finanisija koje je prethodno dalo saglasnost da se izvrši jedna od najvećih transakcija nekretnina vrijedna više od šest milion eura.


Gradonačelnik Budve Marko Carević je početkom oktobra prošle godine potpisao je protokol o razmjeni nekretnina sa predstavnicima firme Velja Voda Lux. Nakon dobijanja saglasnosti od strane Vlade, potrebno je da Skupština opštine Budve da zeleno svjetlo i da izvrši razmjena.


Prvi čovjek Budve je još u oktobru, nakon potpisivanja protokola kazao da  je namjera gradske uprave je da se sačuva zelena površina naspram TQ Plaze, kojim je gazdovala tivatska kompanija, a koja godinama unazada nije mogla da od strane lokalne uprave dobije saglasnost da gradi luksuzni kondo hotel sa pet zvjezdica.


Inače protokolom je predviđeno da tivatska kompanija postane vlasnik poslovno -stambenih prostora koji su procijenjeni na 6.685.527  eura, a Opštini Budva  će pripasti parcela , koja je procijenjena na 6.188. 700 eura. Titavska firma će razliku u vrijednosti od 496.827 eura uplatiti u optinski budžet.


Procjenu nekretnina u TQ Plazi uradila je komisija Uprave za nekretnine, dok je zemlju Velja Voda Lux, izvršio licencirani procjenjivač i sudski vještak Saša Zejak.
Još ranije iz Carevićeve administracije je saopšteno da im je namjera da je pretvore u park a ispod nje izgrade četvoroetažnu podzemnu garažu i time riješe nedostatajk parking mjesta u samom centru.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja