Šehović razriješio Zoricu Stanković

Ministar prosvjete dr Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković.


Naime, nedavno se u medijima pojavila informacija da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna. Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se odmah obratilo tom Univerzitetu. Trećeg februara ove godine Ministarstvu prosvjete je odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno - matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.


Imajući u vidu da je pomenutim dopisom utvrđeno da Stanković nije dostavila vjerodostojan dokaz prilikom konkurisanja za mjesto direktora, odmah po zvaničnom dobijanju takve informacije, razriješena je dužnosti u skladu sa zakonom i statutom ustanove.
Podrazumijeva se da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti, validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja. Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju.
Ministarstvo će, kao i do sada, odgovorno obavljati svoj posao, te u funkciji čuvanja kredibiliteta obrazovnog sistema sankcionisati svako nezakonito postupanje, od koga god ono dolazilo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja