Palme pokušavaju da održe u životu

Opština Budva pokušava da preostali broj palmi na području grada održi u životu tretiranjem insekticidima. Juče je raspisan javni poziv za nabavku roba za hemijsko tretiranje palmi Endoterapijom (injektiranje stabala palme insekticidima), za šta je izdvojeno 14 hiljada eura. Broj palmi u Budvi je desetkovan , nakon što ih je uništio crveni surlaš.

"Nabavka i ugradnja 900 plastičnih SOS palm injektora za 300 palmi, 25 cm dužine, bušene rupa na deblu palme tretirana, ugradnja injektora, zaštita rupe kalemrskim voskom.
Pet tretmana injektiranja stabala palme insekticidom Confidor 200-SL (preparat na bazi aktivne materije imidakloprid)
Radove izvesti u ranim jutarnjim satima od 6 do 12 časova, a u periodu turističke sezone 5 do 9 časova", stoji u javnoj nabavci.

VEZANO: U borbu protiv surlaša

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja