70 firmi blokirane na više od milion

Centralna banka Crne Gore blokirala je račune 70 kompanija na zahtjve Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Budva. Duguju više od milion eura na ime poreza na nepokretnost.

Zahtjev vrhovnoj monetarnoj ustanovi iz Uprava loklanih javnih prihoda na čijem je čelu Petar Odžić (SDP), stigao je krajem prošle sedmice za blokadu računa kompanija koje su vlasnici brojnih nekretnina na području od Jaza do Buljarice


Pod prinudnom naplatom podrazumijeva se zakonska obaveza i ovlašćenje Centralne banke Crne Gore da sa svih računa dužnika na kojima dužnik - klijent banke ima sredstva, po sili zakona izvrši plaćanje obaveze navedene u osnovu za prinudnu naplatu u korist računa povjerioca.
Inače, samo tokom prošle godine prinudnom naplatom opštinska Uprava je uspjela da naplati čak sedam miliona eura poreskog duga.
Budžetom za ovu godinu Opština je planirala da na ime poreza na nepokretsnot ostavri prihod od 12,7 miliona eura , dok na ime poreza na promet nepokretnosti priliv u kasu biće 3,65 miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja