Iako ugovor kaže Ženeva, Njemci hoće arbitražu u Frankfurtu ili Parizu

Njemačko austrijski koncern WTE / EVN obavijestio je Opštinu Budva da je spreman za međunarodnu arbitražu oko rješenja problema za tretman otpadnih voda, a predložio je tri mjesta arbitraže , osim Ženeve, pominju se i Pariz i Frankfurt.

Dopis je došao u lokanu upravu.


„ Dakle, jedna pravna neukost sa suprotne strane.Vjerujte, ni meni nije jasno , iako je ugovorom definisano da je Ženeva mjesto arbitraže, vidimo da se pominju tri mjesta. To je jedan specifikum koji zahtijeva dodatno objašnjenje i tražili smo da nam to objasne, na osnovu čega oni to temelje. Da li se radi o tehničkoj grešci, ili da se pred nekim povoljnijim arbitražama, izdejstvuje povoljan ishod“, kazao je na nedavnom skupštinskom zasijedanju Nikola Jovanović, šef kabineta predsjednika Opštine Budva.


Nakon što je vladajuća koalicija prošle sedmice u Skupštini opštine usvojila set pravnih i operativnih mjera kojim su precizirani koraci u rješevanju nagomilanih problema, od kada je inostrana kompanija napustila postrojenje za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, Opština će pokrenuti kontratužbu protiv WTE/ EVN, zbog dokazane korupcije i ugovorom loše izvedenih radova.
Takođe u roku od 90 dana, kako to predviđaju pravne mjere protiv svih domaćih i inostrani pomagača, koji su aktivno učestvovali u malverzacijamakako bi se iz Opštine naplatilo više od stotinu miliona eura , biće podnijete krivične prijave .
Inostrana kompanija napustila je postrojenje 31. januara, dva mjeseca prije nego što je to Protokolom predviđeno. Opština je prijavila Specijalnom tužilaštvu, koje je odmah preuzelo svu dokumentaciju. U toku su vještačenja koja će utvrditi u kakvom je stanju ostavljeno postrojenje. Podmorski ispust je već priroriteno označen da se mora saniratri jer su se u more izlivale fekalije. Brojni tehnički i građevinski propusti konstatovani su analizom koju je za potrebe Opštine uradila konsultanstka kuća „ DR Duhovnik.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja