Print this page

Formiran operativni tim za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva

Počeo je da djeluje Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva.

Operativni štab se bavi konkretnim zahtjevima povratka naših državljana. Crnogorski građani se mogu obratiti zahtjevom za povratak svakog dana od 8 do 20 sati, na brojeve telefona +382 20/ 234 111 i 234 222 – saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na prvoj sjednici Operativnog štaba, koji je formiran nakon jučerašnjeg sastanka premijera Duška Markovića sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

Aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva odvijaju se u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade Crne Gore.

Rukovodilac Operativnog štaba je Dragan Pejanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a članovi su predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva vanjskih poslova, Instituta za javno zdravlje, Montenegro airlines-a, Aerodroma Crne Gore, Uprave policije i Vojske Crne Gore.

Operativni štab će sačiniti odgovarajuće evidencije crnogorskih državljana u inostranstvu, a koji planiraju povratak u domovinu, postupaće po svakom pojedinačnom zahtjevu koji se dostavi crnogorskim institucijama, te izvršiti neophodne provjere i predložiti mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru.

Ministar je naglasio da samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štitimo javno zdravlje i sigurnost naših građana. „Za Crnu Goru zdravlje građana je na prvom mjestu. Svi resursi su stavljeni u funkciju ostvarivanja ovog cilja. O svim aktivnostima ćemo pravovremeno informisati građane kojima zahvaljujem na odgovornom ponašanju i pridržavanju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Samo ako smo odgovorni, ako djelujemo udruženim snagama, možemo adekvatno odgovoriti ovom izazovu“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

PODIJELI