Saopštenje Tima za Zaštitu i spašavanje Opštine Budva

Imajući u vidu potencijalnu ugroženost Crne Gore od daljnje pojave i širenja korona virusa, Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva u konstantnoj koordinaciji i praćenju situacije preduzima sve moguće i neophodne mjere u cilju povećanja preventivnih aktivnosti na teritoriji Opštine Budva.


S tim u vezi dajemo sljedeće Saopštenje za stanovništvo:

1. Potrebno je da se građani i svi ostali subjekti zaštite i spašavanja u većoj mjeri i u potpunosti, pridržavaju svih naloženih/donijetih privremenih mjera protiv širenja korona virusa iz Naredbi Vlade (Nacionalnog koordinacionog tima), Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, vezano za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje, unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa.

2. Preporuka je da građani konstantno prate sredstva javnog informisanja i naredbe/preporuke/saopštenja nadležnih organa i službi i da postupaju po istima.
U slučaju bilo kakvih pitanja, nedoumica i problema na temu koronavirusa i naloženih mjera o postupanju, građanima stoji na raspolaganju telefon 068 260 457, 067 631 860 i 069 303 367 od 08 do 21 čas.

3. Od građana se posebno očekuje da budu društveno odgovorni i da maksimalno poštuju sve preporuke vezano za boravak u svojim stanovima/kućama, zabrane okupljanja, posjeta, putovanja i druge mjere u skladu sa naredbama i preporukama Vlade i ostalih nadležnih subjekata. Takođe treba izbjegavati gužve i okupljanje na ograničenom prostoru, primjenjivati rigorozne mjere higijene i u svemu doprinjeti borbi protiv daljnjeg širenja, suzbijanja i sprečavanja prenošenja koronavirusa.

4. Svi subjekti zaštite i spašavanja na lokalnom nivou preduzimaju maksimalne mjere iz svoje nadležnosti, koje će se redovno i blagovremeno objavljivati na javnom lokalnom servisu i koje građani u potpunosti treba da poštuju.
Građani će, u toku dana, dobiti detaljnije upute vezano za odlaganje otpada, pomoć starijim osobama, korišćenje usluga zdravstvenih ustanova, Lokalne uprave, banki i dr.

5. Nadležni inspekcijski organi prate postupanje po naloženim naredbama/mjerama, a svaki oblik nepostupanja po mjerama Naredbi Vlade i Nacionalnog koordinacionog tima podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa čl. 287 i 302 Krivičnog zakonika Crne Gore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti