Print this page

Šalterske sale područnih jedinica i filijala MUP-a od danas su zatvorene, istekla dokumenta važeća

Šalterske sale područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova, u skladu sa Naredbom Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva od novog koronavirusa, od 18.03.2020. godine, su zatvorene.



U toku trajanje ove Naredbe, dokumenta koja su istekla, a izdata su nakon 2008. godine (lična karta, pasoš i vozačka dozvola) biće važeća.

Molimo građane koji imaju hitnu potrebu za izdavanjem novog dokumenta da se Ministarstvu unutrašnjih poslova obrate elektronskim putem na email adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili da pozovu na brojeve telefona 020/225 341 i 020 203 275 i sačekaju dalje instrukcije.

Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova pruža građanima i elektronske usluge to jeste, putem portala www.dokumenta.me građani mogu podnijeti sljedeće zahtjeve:

• zahtjev za izdavanje izvoda iz registra rođenih;
• zahtjev za izdavanje uvjerenja iz registra crnogorskih državljana;
• zahtjev za izdavanje uvjerenja iz registra prebivališta.
Ova dokumenta se dostavljaju na kućnu adresu kao vrijednosna pošiljka, putem kurirske službe, u kratkim rokovima.

Putem portala www.biraci.me, može se podnijeti zahtjev za promjenu adrese prebivališta koji se dostavlja nadležnoj područnoj jedinici ili filijali za građanska stanja i lične isprave.

Takođe, na web stranici Ministarstva unutrašnjih poslova (www.mup.gov.me) građani se mogu informisati o načinu i uslovima ostvarivanja određenih prava u oblasti izdavanja identifikacionih i drugih dokumenata. Pozivanjem broja 020/245-663 mogu se dobiti informacije o statusu podnijetog zahtjeva iz oblasti izdavanja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, kao i informacije o postupku dobijanja dozvole za privremeni boravak i rad stranaca.

PODIJELI