Završena rekonstrukcija šetališta na Jazu

Radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni su u potpunosti ove sedmice.


U sklopu prve faze radova popločan je potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić. Staza je popločana prefabrikovanim betonskim pločama u boji terakote, debljine 6 cm, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. Kompletno uređenje je podrazumjevalo i rekonstruisanje postojećeg obalnog zida prema plaži, postavljenje urbanog mobilijara (10 klupi za sjedenje i 10 korpi za otpatke) i stubića za sprječavanje ulaska vozila. Završeno je i hortikulturno uređenje staze, a pored niskih mediteranskih sorti, na proširenjima su zasađena 3 primorska bora visine oko 5 metara.


Stubovi javne rasvjete u potpunosti su rekonstruisani, a ugrađene su nove dvostruke lire i postavljeno led osvjetljenje šetališta i plaže.
Izvođač radova na ovom poslu bio je “Incom” d.o.o. iz Podgorice.


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je za ovaj posao opredjelilo 162.000,00 €.
Trenutno je u toku projektovanje II faze izgradnje pješačke staze dužine 226 metara, od kuće porodice Kunjić do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže Jaz u vrijednosti 15.550,00 €,
Za radove na II fazi uređenja šetališta, koji se pčekuju na jesen opredjeljeno je 208.000,00 €.
Planirano otvarenje staze, uz prisustvo mještana, zakupaca kupališta i medija nije organizovano zbog mjera predostrožnosti izdatih od strane Instituta za javno zadravlje Crne Gore. Stoga, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom ovim putem obavještavamo javnost da je zaleđe plaže Jaz u potpunosti uređeno i oplemenjeno novim javnim sadržajima za šetanje i rekreaciju građana i turista, kada za to dođe vrijeme.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja