Opština Budva donira deset hiljada eura Udruženju penzionera

Opština Budva je zbog novonastale epidemiološke situacije izazvane korona virusom donirala 10.000 eura Udruženju penzionera Budve kako bi naši najstariji sugrađani dobili pomoć u ovoj teškoj situaciji koja najviše njih pogađa. 

Penzioneri su najranjivija grupa, za njih je ovaj virus posebno opasan, i obaveza Opštine Budva je da im u ovoj situaciji posveti posebnu pažnju.
Udruženje penzionera će, u vidu novčanih sredstava penzionerima sa najmanjim primanjima i onima kojima je pomoć najpotrebnija, podijeliti sredstva kako bi naši najstariji sugrađani djelimično podmirili nabavku osnovnih životnih namirnica, ljekova, prispjele obaveze i drugo.

Predsjednik Opštine Budva istakao je da je ovo najmanje što Opština Budva može da uradi za svoje starije sugrađane u ovoj teškoj situaciji i dodao da će Opština po potrebi uvoditi druge mjere podrške kao reakciju na negativne ekonomske efekte epidemije koronavirusa. Pomno ćemo pratiti razvoj situacije i u skladu sa njom ćemo dio budžetskih sredstava opredjeljivati za kratkoročne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Predsjednik Carević je još jednom pozvao građane da budu disciplinovani i da prate preporuke nadležnih zdravstvenih institucija i dodao da samo zajedničkim naporima možemo pobijediti virus koji je na žalost ipak došao i do Crne Gore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja