U Tivtu regulacija rada gradilišta i dijela komunalnih usluga

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Tivta (OTZS) održao je sastanak na temu epidemiološke situacije u Tivtu. Sjednicom je predsjedavao predsjednik OTZS, dr Siniša Kusovac.

Zaključci sa sastanka su:
- Građevinske radove u Tivtu svesti na najmanju moguću mjeru i organizovati prema pravilima koje propisuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela.
- Pozivamo izvođače radova da se sa posebnom pažnjom odnose prema na komunalnim instalacijama i lokalnoj infrastrukturi (vodovod, PTT, elektro i drugo), da ne bi dolazilo do oštećenja i prekida snabdijevanja.
- Obavezuju se građani da otpad iznose jednom dnevno od 19h do 07h kako bi se racionalizovalo odvoženje otpada i sačuvali radnici u obavljanju ove djelatnosti, usljed limitirane i trenutno raspoložive radne snage na ovim poslovima.
- Kabasti otpad, građevinski i zeleni otpad ne odlagati pored kontejera ili drugih površina, nego čuvati na mjestu nastanka otpada koliko je to duže moguće, do momenta njegovog odvoženja.
- Apeluje se na sve izvođače radova na teritoriji opštine Tivat da izbjegnu radove koji bi mogli dovesti do prekida vodosnabdijevanja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti