„Heroji kucaju na vaša vrata“

Predsjednik Opštine Marko Carević i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović posjetili su Crveni krst Budva i njihove volontere koji su na usluzi građanima Budve uslijed novonastale epidemije virusa Covid-19. Volonteri Crvenog krsta pomažu starijim i onima koji su u obaveznoj izolaciji, kao i svim građanima kojima je u ovoj teškoj situaciji pomoć potrebna. Volonteri najugroženijim sugrađanima pomažu obavljajući umjesto njih kupovinu namirnica i ljekova, plaćanje računa kao i druge obaveze.

Predsjednik Opštine je rekao da su ovi volonteri ponos našeg grada i da su po svojoj brizi i humanosti pravi heroji u situaciji koja nas je zadesila. Pozvao je sva preduzeća i privrednike da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu rad Crvenog krsta, kako bi volonteri imali sve uslove da nesmetano obavljaju svoju humanu misiju. Volonteri su “na prvoj liniji” pomažući nesebično našim sugrađanima i svaka pomoć im je dobrodošla, dodao je Carević.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje već je izdao mjeru po kojoj su trgovinski objekti, apoteke, pošte, banke, drugi privredni subjekti i institucije dužni da obezbijede prvenstvo pružanja usluga volonterima Crvenog krsta i Tima za zaštitu i spašavanje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja