Digitalna biblioteka

Digitalna Narodna biblioteka Budve sadrži digitalizovane verzije dokumenata u vezi sa zavičajnim autorima i temama, kao i originalna izdanja Narodne biblioteke Budve.

Pored sopstvenog materijala, u Digitalnoj biblioteci se nalazi i zavičajna građa čije su digitalne kopije dobijene zahvaljujući saradnji sa drugim bibliotekama i baštinskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Sadržaji su svrstani prema vrsti građe: Knjige, Novine i časopisi, Rukopisi, Plakati; i prema geografskom području: Budva, Brajići, Grbalj, Maini, Paštrovići, Pobori.

 

https://digital.nbbd.me/unit/male-morske-pjesme-i-price-7?fbclid=IwAR13TI9ipDNMPBZPcPYCI9Rs5zW_fnpNbtfqiDpxqaNjswmvrHHLixcoB4k

 

#ČitajKodKuće

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja