Print this page

Rađenović: Oslobodiću plaćanja sve koji u Budvi ne rade, ako dobijem saglasnost Carevića i UO

Direktor Mediteran reklama najavio olakšice i oslobađanja plaćanja za na građane i privredu koji ne obavljaju svoju djelatnost tokom i za vrijeme trajanja epidemije Covid 19

Izvršni direktor budvanskog opštinskog preduzeća "Mediteran reklame" Blažo Rađenović saopštio je danas da će osloboditi obaveze plaćanja reklamnih površina u Budvi građane i privredu koji ne rade, ukoliko dobije saglasnost predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i Upravnog odbora (UO) tog preduzeća, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

"Rađenović će poslati na mišljenje predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću dopis sa predlogom da se svim građanima i privrednim subjektima koji ne obavljaju svoju poslovnu djelatnost od 1. marta pa sve tokom mjeseci trajanje vanrednih mjera ne naplaćuje izdavanje reklamnih javnih površina u tom gradu. Potez Rađenovića, inače člana Predsjedništva URA, uslijedio je nakon što je URA pozvala sve lokalne uprave u Crnoj Gori da nizom mjera olakšaju ekonomski položaj građana Crne Gore u ovakvoj situaciji", navodi se u saopštenju GP URA.

"Dakle sve mjere i obustave plaćanja prema preduzeću "Mediteran reklame" bi se odnosile na građane i privredu koji ne obavljaju svoju djelatnost tokom i za vrijeme trajanja epidemije Covid 19. Obaveze građana i privrednih subjekata poput gradilišta i građevinskih firmi, trgovinskih lanaca i marketa, apoteka i veledrogerija kao i ugostiteljskih objekata koji vrše dostavu hrane ali i svih drugih koji nesmetano funkcionišu i ostvaruju prihode, prema Mediteran reklama ovim prijedlogom ne bi prestali", kazao je Rađenović.

 

Tako bi, dodaje Rađenović, sve korisnike sa kojima "Mediteran reklame" imaju potpisan ugovor o zakupu reklamnih površina, a u ovim mjesecima ne obavljaju privrednu djelatnost oslobodili plaćanja, a njihove reklamne sadržaje ne bi uklonili kako ih kasnije ne bi izlagali novim troškovina štampe i postavljanja.

"Oni bi morali da podnesu zahtjev "Mediteran reklamama" kako bi se revidirao ugovor o zakupu u periodu od 1. marta pa sve dok traje kriza izazvana virusom Covid 19 a na osnovu predloženih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i naredbe Vlade Crne Gore. Nakon dobijenog, vjerujem, pozitivnog mišljenja od predsjednika Opštine Budva dalje ću dati kao predlog UO preduzeća na usvajanje ovu mjeru, koju će uvjeren sam jednoglasno prihvatiti", kazao je Rađenović.

On je poručio i da je korisno spomenuti da sve obaveze i dugovanja koje građani i privreda imaju do sad prema njima, neće prinudno naplaćivati dok traje epidemija,  a da svakog radnog dana u prostorijama "Mediteran reklama" doo Budva ili elektronskim putem od 8-12 čsova mogu potpisati ugovor o plaćanju duga na maksimalnih 12 rata.

"Ovo su odluke sa kojima nisam siguran da možemo pozitivno završiti ovu poslovnu godinu ali svakako kao odgovorno preduzeće i solidarni partner, i kao član odgovorne partije u ovoj situaciji građanima ćemo pokušati da ublažimo posljedice izazvane ovom epidemijom i sa strane preduzeća koje predstavljam olakšamo funkcionisanje svim građanima Budve i privredi nakon okončanja pandemije koja nas je sve zadesila", zaključio je Rađenović.

PODIJELI