Obavještenje za poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Budva

Imajući u vidu novonastale okolnosti prouzrokovane pandemijom izazvanom virusom Covid 19, Sekretarijat za privredu - Sektor za poljoprivredu, poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače koji raspolažu viškom poljoprivrednih proizvoda, koje bi mogli prodavati dostavom na kućnu adresu, da se jave na kontakt telefon 067 881 571, ili putem mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Na osnovu dogovora sa proizvođačima, Sekretarijat za privredu, Sektor za poljoprivredu bi sačinio listu domaćih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Budva koji raspolažu viškovima proizvoda, a koje po zakonu mogu prodavati na kućnom pragu i na taj način uz saglasnost registrovanih poljoprivrednih proizvođača sprovodio sve aktivnosti koje se tiču promocije i preporuke potencijalnim potrošačima kako bi se našim sugrađanima olakšala mogućnost nabavke domaćih proizvoda.


Dostavljanje proizvoda bi se vršilo uz neposredni dogovor proizvođača i kupca, a svi učesnici u procesu bi bili u obavezi da se pridržavaju naredbi donešenih od strane relevantnih tijela i institucija kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

U skladu sa gore navedenim Sekretarijat za privredu, Sektor za poljoprivredu će u svakodnevnoj komunikaciji sa poljoprivrednim proizvođačima ažurirati liste prijavljenih gazdinstava i sprovoditi sve neophodne radnje da informacija bude distibuirana do što većeg broja ljudi.

Na ovaj način, direktim promovisanjem lokalnih poljoprivrednih proizvođača stvaraju se uslovi za uredno snadbijevanje stanovništva domaćim prehrambenim proizvodima, dok bi na drugoj strani dali šansu proizvođačima da lakše prebrode trenutnu situaciju i održe svoja gazdinstva u novonastalim okolnostima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti