Morsko dobro pozvala partnerske NVO za saradnju povodom obilježavanja 22. aprila - Dana planete Zemlje

Uvažavajući Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i spriječavanje prenošenja novog koronavirusa koje je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Instituta za javno zdravlje, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ove godine uputilo je poziv svim partnerskim NVO organizacijama da zajednički organizuju web akciju obilježavanja međunarodnog Dana planete Zemlje 2020. godine.

Javno preduzeće je pozvalo ekološke NVO i aktiviste da mobilnim telefonom snime kratku video, foto ili likovnu poruku u kojoj će ukazati na neki od izazova sa kojima se susreće Planeta Zemlja (klimatske promjene, zagađenje mora, otpad na plažama i u moru, gubitak biodiverziteta, i sl.). Poruke trebaju biti kratke, jasne, motivišuće i optimistične, a video materijal sa potpisom imena i naziva NVO organizacije, ne duži od 30 sekundi, dostavlja se u formatima .mp4, jpg ili png, do ponedeljka 20.04.2020. godine na e-mail Službe za održivi razvoj. Javno preduzeće će prikupljeni materijal selektovati, objediniti i promovisati putem svoje Internet stranice i drugih web portala.

Svake godine, Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila ekološkim akcijama širom svijeta. Već duži niz godina, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ovaj datum obilježava akcijama čišćenja i uređenja morskog dobra u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama. Zbog nemogućnosti da to uradimo i ove godine, želimo da na ovaj način pošaljemo poruku da samo zajedničkim zalaganjem možemo i moramo da sačuvamo planetu Zemlju - jedini dom koji imamo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja