Print this page

Italijani predložili kako se zaštiti od virusa na plaži

Zbog pandemije koronavirusa većina svjetskih plaža je zatvorena za javnost. Uz pravila o socijalnom distanciranju mnogi strahuju da će ove godine biti nemoguće uživati u tradicionalnim ljetnjim radostima poput kupanja i sunčanja.

Baš zato italijanska kompanija "Nuova Neon Group 2" predstavila je svojevrsno rešenje u vidu kabina od pleksiglasa koje bi mogle da se postave na plažu i tako naprave distancu od drugih kupača.

Kabine za plažu bile bi visoke oko dva metra, široke oko 4,5 metara, odnosno dovoljno prostrane za postavljanje dve ležaljke i suncobrana.

"Prije nedelju dana pokušali smo da zamislimo kako će izgledati povratak na plažu. Ideja je rođena u želji da se zaštititimo, ali i kako bi omogućili ponovo pokretanje aktivnosti", izjavio je za La Republiku, Klaudio Ferari, direktor firme "Nouva Neon Grooup 2".

 

Ova firma se inače bavi proizvodnjom panela, a u poslednje vreme se specijalizovala za izradu zaštitnih pregrada za banke, bolnice, ali i restorane.

Ferari je priznao da su već počeli da primaju porudžbine sa italijanskih plaža za izradu ovih pregrada koje će udaljiti ljude i potencijalno spriječiti širenje bolesti, piše Dejli Mejl.

 

PODIJELI