Dan planete Zemlje JP Morsko dobro ove godine obilježava “Web akcijom”

Dan planete Zemlje, 22. april, obilježava se u svijetu ekološkim akcijama sa ciljem da se posveti pažnja očuvanju prirodnih resursa i životne sredine.

 Već 20 godina Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ovaj datum obilježava akcijama čišćenja i uređenja morskog dobra u svim primorskim gradovima, a u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama. 

Zbog nemogućnosti da to uradimo i ove godine, pozvali smo partnerske nevladine i obrazovne organizacije da Dan planete Zemlje obilježimo „web akcijom“ u okviru koje je pripremljeno 14  ekoloških video poruka. Pored Službe za održivi razvoj Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom (https://youtu.be/JH5_D_JibHU), ekološke video poruke povodom Dana planete Zemlje pripremili su: štićenici Dječjeg doma „Mladost“ iz Bijele (https://youtu.be/I82_d4_WQD4), Izviđački odred "24. Novembar" u saradnji sa PPU "Svetionik" i PPU "Bajka" iz Bar (https://youtu.be/CrisBGgWlsI) Mija Pavlovic, učenica OŠ "Orjenski Bataljon" iz Bijele (https://youtu.be/0nX0GRP7qBc), NVO Dramski studio BUDVA (https://youtu.be/UzOSluEQnZE), NVO ECOM iz Kotora  (https://youtu.be/FDBQ0bROROs) NVO "Green Net - Zelena Mreža" iz Budve  (https://youtu.be/nqg8wc3oZ_8), NVO Književna omladina Tivta (https://youtu.be/luCNSSwXmqc),  Izviđački klub "EHO" (https://youtu.be/CKrZR7FlEUU) Teodora Raičević iz JPU „Ljubica Jovanović Maše“ i Dragan Raičević učenik I razreda OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve (https://youtu.be/8iOKYH6LKPc),  Ljiljana Krstić i NVO Zrak sunca iz Herceg Novog (https://youtu.be/dY-rcjxrHl0), Samostalna Izviđačka četa "Tibor" (https://youtu.be/mlefPP5uisY), NVO Simply Eco Clean (https://youtu.be/m4E7VjFUVDY) i NVO "Green Home" (https://youtu.be/s72E0Cci3yo).

 

Ove kreativne i zanimljive ekološke video poruke mogu pogledati na YouTube kanalu (https://www.youtube.com/playlist?list=PLh7jmXQup-yW) i na Internet stranici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore www.morskodobro.com.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti