Print this page

JP Morsko dobro dobilo sve saglasnosti na Idejno rješenje nastavka šetališta na Jazu

Radovi na II fazi kreću na jesen

Nakon što je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobromCrne Gore uradilo Idejno rješenje za nastavak izgradnje šetališta na Jazu (faza II), na isto je dobijena saglasnost Glavnog gradskog arhitekte. Trenutno je u toku izrada Glavnog projekta, nakon čega će se pristupiti izboru izvođača radova.


Nastavak šetališta će se prostirati obalnim zidom ispodkatastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plažeJaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor uz rijeku, dužinecca 226 metara i ukupne površine 1050m2. Za posaoprojekovanja je izdvojeno 15.550,00 €.


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Planu korišćenja sredstava za 2020. godinu predvidjelo i 208.000,00 € za izvođenje radova na II fazi, a ukoliko se tenderska procedura završi uspješno, iste možemo očekivatina jesen tekuće godine.

Nastavak staze treba da bude popločan istim prefabrikovanim betonskim pločama u crvenoj boji uz prateće osvjetljenje, hortikulturu i parkovski mobilijar, a planirano je i poločavanje manjeg trga uz samu rijeku.



Podsjećamo da su radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni u potpunostikrajem marta tekuće godine. Dužina prve faze iznosi 380 metara, a staza je obogaćena novim stubovima javne rasvjete, led osvjetljenjem šetališta i plaže, parkovskim klupama iprimorskim borovima. Javno preduzeće je u prvu fazu radovauložilo 162.000,00 €.

PODIJELI