Print this page

Konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola "Ja sam Evropa!“

#OstaniDoma, #UčiDoma i osvoji vrijedne nagrade!

Generalni sekretarijat Vlade, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, raspisuje konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Mjeseca Evrope. Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, u kratkoj video formi pokažu zašto su oni već dio Evrope.

Ukoliko si osnovac ili srednjoškolac i koristiš sve što ti pružaju društvene mreže, voliš da dijeliš kreativne sadržaje sa svojim vršnjacima a svakako #učiŠdoma i odgovoran si prema sebi i drugima - podijeli ih i sa nama, pokaži zašto si već dio Evrope i osvoji vrijednu nagradu!

U kratkoj video formi - do 1ˈ10ˈˈ (minut i deset sekundi) pokaži koje vrijednosti već dijeliš sa svojim vršnjacima iz EU i zašto si ti već dio Evrope!

Konkurs je otvoren od 4. do 18. maja 2020. O nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Mjeseca Evrope i prikladno nagrađeni. Autori šest najboljih radova (po 3 u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće nagrađeni laptopom, tabletom i pametnim satom.

Radove je potrebno dostaviti do 18. maja, sa naznakom: Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Mjeseca Evrope isključivo na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).

Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs kontakti su: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me .

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija.

PODIJELI