Obavještenje za spasioce na vodi: Nastavljaju se provjere za ovjeru licenci

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu.

Polako se stvaraju uslovi za nastavak aktivnosti i, u vezi sa tim, želimo da informišemo spasioce o daljem planu djelovanja:

- Provjere će početi 18. maja, a naknadno će biti istaknut detaljan plan-vrijeme održavanja svih provjera. Svakako će se održavati intenzivnije nego što je to bilo slučaj u prethodnom periodu, kako bi se omogućilo svim spasiocima koji to žele da ovjere svoju licencu na vrijeme. Mjesto održavanja ovjera će biti, takođe, naknadno navedeno.

- Spasioci se za ovjeru licenci mogu početi prijavljivati od ponedjeljka, 11. maja 2020. godine, u terminu od 9h do 14h (kontak osoba: Ljubinka Vulević, br. telefona: 069 334 267), kako bismo imali okviran broj zainteresovanih i planirali broj provjera.

- Provjere će se organizovati u manjim grupama (maksimalno 15 spasilaca).

- Prilikom prijave i tokom čitave aktivnosti provjere vodiće se računa o održavanju fizičke distance i poštovanju svih preporuka NKT-a.

- Iz praktičnog djela ispita izuzeće se djelovi koji su podrazumijevali fizički kontakt dva spasioca (transport i vuča davljenika), sve dok na snazi budu mjere koje preporučuju izbjegavanje takvih kontakata.

- Ispit iz prve pomoći, dio KPR-a, će takođe biti prilagođen predloženim mjerama.

NAPOMENA: Odluka o održavanju obuka za nove spasioce će biti donešena uskoro, o čemu ćemo informisati zainteresovane.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 069 334 267, kao i putem mail-a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja