Print this page

Od danas elektronski upisi u škole i vrtiće

Ministarstvo prosvjete je, uz pomoć UN kancelarija u Crnoj Gori, u rekordnom roku pripremilo elektronsku platformu za upise vrtiće, osnovne i srednje škole, čime će upisna procedura biti značajno olakšana i usklađena sa epidemiološkom situacijom, poručili su ministar prosvjete dr Damir Šehović i rezidentna koordinatorka sistema UN u Crnoj Gori, Fiona Mekluni.

Kako je najavljeno, sva tri upisa smještena su na jednu platformu, a adresa je: www.upisi.edu.me. Elektronski upis u osnovne škole počinje u ponedjeljak, 18. maja, elektronski upis u vrtiće počinje 26. maja, a elektronski upis u srednje škole 29. juna. Svi detalji biće dostupni na pomenutom sajtu, ali i sajtu Ministarstva prosvjete, a biće objavljena i uputstva za korišćenje servisa, iako je on izuzetno jednostavan.
„Drago mi je što smo danas u prilici da predstavimo elektronske upise, nešto što o čemu smo već nekoliko godina govorili, a što smo uspjeli da završimo za samo nekoliko nedjelja. Dakle, pripremili smo e-platformu za upise u vrtiće, osnovne i srednje škole na isti način kako smo to učinili sa #UciDoma: u rekordnim rokovima“, poručio je ministar i dodao: „Cijenim da je kriza izvukla iz nas ono najbolje, ali i nas je podstakla da krenemo još hrabrije u pravcu digitalizacije“.
Komunikacija ili kampanja za sve elektronske upise vršiće se pod sloganom Upiši.me. Niti jedan građanin ne treba da ima bojazan da neće imati uslova ili pak da neće znati da ispuni obavezu u vezi sa e-upisom, jer će službe škole, ali i samog Ministarstva, konstantno biti na raspolaganju.

PODIJELI