Obavještenje za prevoznike, autobuske stanice i putnike u drumskom saobraćaju

Obavještavamo prevoznike koji obavljaju unutrašnji i međunarodni drumski prevoz da je Ministarstvo zdravlja donijelo, Naredbu o dopuni Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, broj 8-501/20-129/858 od 13. maja 2020. godine ("Službeni list CG", broj 43/20).

Naredbom o dopuni Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa broj 8-501/20-129/890, od 20. maja 2020. godine, definisane su sledeće mjere:

- registrovani i ovjereni redovi vožnje u međugradskom linijskom prevozu kojima rok važenja ističe 31. maja 2020. godine smatraju se važećim do 31. maja 2021. godine, a koji su redovno održavani,
- usklađivanje, registracija i ovjera novih i starih redova vožnje sa promjenom u međugradskom linijskom saobraćaju sprovodiće do 20. juna 2020. godine,
- naplata naknade za izdavanje licenci, izvoda licenci, registraciju i ovjeru redova vožnje u međugradskom linijskom prevozu i knjige putnih listova obustavlja se do 31. decembra 2020. godine.


Obavještavamo prevoznike koji obavljaju međugradski linijski drumski prevoz putnika da je Ministarstvo zdravlja donijelo, Naredbu o dopuni Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, broj 8-501/20-129/858 od 13. maja 2020. godine ("Službeni list CG", broj 43/20).

Naredbom o dopuni Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa broj 8-501/20-129/890, od 20. maja 2020. godine, između ostalog definisana je obaveza prevoznika da javni prevoz putnika u međugradskom linijskom saobraćaju do 1. oktobra 2020. godine obavlja na osnovu plana održavanja polazaka koji donosi organ državne uprave nadležan za poslove saobraćaja.

Uzimajući u obzir navedenu mjeru, obavještavamo prevoznike koji obavljaju javni linijski međugradski prevoz putnika, da će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na osnovu navedene naredbe donijeti Plan održavanja polazaka u međugradskom linijskom prevozu putnika za period do 01. oktobra 2020. godine. Predmetnim planom će se usled smanjenog obima saobraćaja u definisanom period redukovati broj polazaka u odnosu na registrovane i ovjerene redovima vožnje do 50% polazaka..

Nadalje, svi prevoznici u linijskom međugradskom prevozu putnika su u obavezi dostaviti Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, predloge polazaka koje smatraju da ne treba održavati do 1. oktobra 2020. godine, zbog ekonomske neisplativosti. Dostavljene predloge će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uzeti u obzir prilikom izrade Plana, pri čemu će se voditi računa o teritorijalnoj pokrivenosti u međugradskim linijama. Predloge je neophodno dostaviti do 01. juna 2020. godine, a svi predlozi koji se naknadno dostave neće biti razmatrani.

Potpisane i ovjerene od strane prevoznika predloge potrebno poslati na e-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., odnosno This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U obavještenju obavezno navesti relacije sa vremenima polazaka i registarskim brojevima linija koje će prevoznik održavati, odnosno neće održavati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja