Print this page

Turizam buknuo u Neumu, jedinom moru u regionu za državljane Srbije i BiH

Odluka Hrvatske da uvede dvonedjeljni karantin za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, otvorila je vrata jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, a telefoni vlasnika smeštaja u Neumu su se usijali.

Ovaj gradić bilježi značajan porast turista i iz Srbije, kojih ranije uopšte nije bilo. U srijedu i četvrtak u Neum je stiglo više od 2.000 pojedinačnih i agencijskih rezervacija, a predsjednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić objašnjava da je doživio i nešto nesvakidašnje.


"Za 15 godina rada nisam doživio ovoliko individualnih upita u jednom danu. Otkako je hrvatski ministar Božinović objavio tu odluku nama telefoni non stop zvone. Neum nema kapacitet da primi sve, ni sve domaće goste", rekao je Krešić.


Svi kapaciteti u Neumu su u naredna četiri dana popunjeni, a u ponedeljak se očekuje i otvaranje preostalih velikih hotela.


Krešić savetuje svima koji planiraju ljetovanje u tom gradu da naprave rezervacije, jer bez njih neće pronaći slobodnu sobu.
Zabelježen je značajan porast turista iz Srbije kojih ranije, prema rečima Krešića, u Neumu uopšte nije bilo.


"Srbima su komšije sa izlazom na more zabranile dolazak, zbog čega sada i oni dolaze kod nas", kaže Krešić, prenosi Klix.

 

Izvor: N1/Klix

PODIJELI