Dok u Budvi plaže zjape prazne u Španiji prenatrpane

Vlasti u Španiji, kako bi se spriječilo širenje virusa kovid-19, naredile su zatvaranje desetina plaža zbog ogromnih gužvi koje su se na njima stvorile tokom vikenda.


Skoro 30 plaža u mjestu Kosta del Sol je zatvoreno u nedjelju, a turisti su se vraćali sa njih u najposjećenijem dijelu dana, prenosi britanski Dejli mejl.

Plaže u Malagi, koja je trenutno najviše pogođena novim slučajevima virusa, takođe su bile primorane da redukuju broj posjetilaca kako bi održali socijalnu distancu.

Oko 55 plaža na jugu Andaluzije je zatvoreno, dok je u Kadizu jedna od plaža usred dana bila zatvorena zbog prevelike gužve.

Zbog porasta novih slučajeva korona virusa u regionima Galicije i Katalonije ponovo je uveden karantin tokom vikenda.

Kako se navodi, očekuje se da se situacija još više pogorša kako jul bude odmicao, zbog porasta stranih turista, budući da je Španija druga zemlja po posjećenosti, odmah iza Francuske, i koja prima oko 80 miliona turista godišnje.

Plaže u Budvi su radnim danima praktično puste, dok vikendom ima gostiju i to ugoavnom iz Podgorice i Nikšića.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti