Eleminisaće nelegalne prevoznike

Opština Budva do kraja godine napraviće novu odluku o taksi prevozu i na taj način konačno staviti tačku na haos, koji je minulog ljeta bukvalno eskalirao u toj djelatnosti. I dok se na gradskim ulicama nalazilo više od 800 vozila, što legalnih, što nelegalnih, turisti, uglavnom inostrani, nerijetko su bili razočarani cijenama usluga koje su im naplaćivali.

A da na ulicama više neće biti fantomskih taksista, potvrdio je i gradonačelnik Lazar Rađenović, najavivši da je u izradi nove odluke uključen i saobraćajni fakultet u Beogradu.

 

Rađenović, je naveo da je dobio pismo sa predlozima od NVO „Montenegro taksi Budva“, te da su mnogi od njih prihvatljivi, ali isto tako, kazao da, “kao što su taksisti bili nezadovoljni lokalnom upravom isto tako i Opština ukazuje na neke probleme sa odvijanjem taksi službe u Budvi i nezadovoljna je stanjem koje je bilo ovog ljeta".

 

"Rješenje za to jeste formulisanje nove odluke koja će biti formulisana do kraja godine, kroz zaista sve ono što smo u ranijem periodu pokušali da uradimo i u čemu su nas omele upravne procedure, i neke tužbe od strane taksista, do idućeg ljeta ćemo sigurno uraditi. Eliminisaćemo pojavu neleglanih taksista kroz implementaciju novih tablica“, naglasio je Rađenović.

 

On je dodao da želi da sjedne sa taksistima kako bi zajedno radili na izradi odluke.

 

"Potpuno smo nezadovoljni trenutnim stanjem i zaista najavljujem do kraja ljeta da ćemo sprovesti jednu novu odluku o taksiju. Odluka je u ranoj fazi, a kada dođe do radne faze, biće uključeni i taksisti“, zaključio je on.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja