Diznijevi animirani filmovi – reprezentencija rodnih uloga i problematika multikulturalizma

U Omladinskom klubu Budva (TQ Plaza) održano je predavanje s radionicom pod nazivom „Diznijevi animirani filmovi – reprezentencija rodnih uloga i problematika multikulturalizma”. Predavanje je održala Milica Stanić Radonjić, dipl. socijalna radnica i master komunikološkinja, a u organizaciji Omladinskog kluba Budva i Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca.

Hidrostanica Lazi i rezervoar koštaće gotovo pola miliona eura

Opština Budva, odnosno njen Sekretarijat za investicije planira da naredne godine izgradi hidrostanicu lazi, za bolje snabdijevanje ovog budvanskog naselja. za ovaj projekta Opština je programa uređenja prostora za 2020. predvijedjela 468 hiljada eura.

Evropski istraživački savjet dodjeljuje više od 600 miliona eura vrhunskim evropskim istraživačima

Evropski istraživački savjet dodjeljuje više od 600 miliona eura vrhunskim evropskim istraživačima – novi poziv otvoren do 04. februara 2020. godine

Praznična čarolija u TQ Plazi

16. decembar - 28. decembar 2019.

Repertoar Cadmus bioskopa 12.12 - 18.12

Gospoština prvi put ima svoju Mjesnu zajednicu

Naselje Gospoština iznad hotela " Avala" jedno od najatraktivnijih gradskih lokaliteta, sada je napokon dobilo i svoju Mjesnu zajednicu. Mještani su se organizovali , okupili oko ideje da se formira Mjesna zajednica, kako bi rješavali nagomilane problemi, koji decenijama unazad tište stanovnike ovoga naselja nadomak Staroga grada.

Okrugli sto i izložba umjetničke fotografije - Gumna budvanskog kraja – mjesta sastajališta i odluka

Narodna biblioteka Budve i NVO „Talas“ Budva, organizuju okrugli sto na temu „Gumna budvanskog kraja – mjesta sastajališta i odluka“, kao i izložbu umjetničke fotografije „Gumna na području opštine Budva“ u četvrtak, 12. decembra u holu Akademije znanja u Budvi. Učesnici okrugolog stola su etnolog i savjetnik Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore Tanja Vujović, prof. Zorica Joksimović i umjetnica Ekaterina Burakova Šćekić koja je ujedno i autorka izložbe. Program počinje u 18 časova a moderatorka je Stanka Stanojević.

TO Budva organizuje besplatan prevoz na skijalište u Kolašinu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Skijališta Crne Gore, povodom svečanog otvaranja zimske turističke sezone, organizuje “Winter opening 2019/20” na ski centru Kolašin 1600. Svečano otvaranje će se održati 14. decembra u okviru kojeg će biti organizovan koncert regionalne muzičke zvijezde Indire Forze ex COLONIA, kao i nastup DJ-a Vlada Božovića.

Policija i građani zajedno u rješavanju problema

Centar bezbjednosti Budva pozvao je građane, predstavnike loklane uprave i institucija na što jaču saradnju u rješavanju svih problema, kako bi Budva bila još bezbjednija destinacija.

Predstavljen početak projekta Food4Health i njegove implementacije

Početne aktivnosti na projektu Food4Health, predstavljene su na Univerzitetu Crne Gore, u organizaciji Instituta za biologiju mora i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Page 1 of 395

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja