Print this page

Evo što kafa koju pijete govori o vama!

Čini se da i za kavu vrijedi ona stara - 'reci mi šta piješ, reći ću ti ko si'.

 

Pijete li tursku kafu, na listi vaših osobina vjerovatno će se naći strpljivost, efikasnost, ali i nefleksibilnost i ćudljivost. Pijete li kafu sa mlijekom ili šećerom vjerovatno volite ugađati ljudima.


Upravo ove rezultate pokazala je studija 'Ono si što jedeš: Promijenite prehrambene navike, promijenite život' psihologa Ramanija Durvasula koji je proveo ispitivanje na 1000 kafopija kako bi doveo vezu vrste kafe i karaktere osoba koji je piju, prenosi NY Daily News.

Kao što je već spomenuto, crnu kafu najčešće piju osobe koje su u pristupanju drugima direktne, konkretne, često ćudljivi 'čistunci' neskloni promjenama. Osobe koje piju kafu s mlijekom i šećerom vole udovoljavati ljudima i vrlo su velikodušni prema drugima, zbog čega počnu zanemarivati sebe.
Osobe koje naručuju 'fancy' kafice s stotinu dodataka i oni koji piju kavu bez kofeina su opsesivne, sebične, stroge, teže savršenstvu, pretjeranu su osjetljive te vrlo paze na svoje zdravlje.

 

Ovo istraživanje postaje još interesantnije kada mu se doda jedna međunarodna anketa jednog hotelskog lanca, koje je pokazalo da bi se više od polovine ispitanika radije odreklo vođenja ljubavi nego ispijanja šolje kafe ujutro. Kako navode, misle da kad bi se odrekli kafe, da bi im ponestalo i kreativnog razmišljanja, a neki čak kažu da se ne bi mogli dignuti iz kreveta, niti komunicirati s drugim ljudima.


Jeste li se i vi pronašli u nekoj od ovih kategorija kafopija?

PODIJELI