Print this page

Google se sprema da uništi online turističke agencije

Prije nekoliko dana smo objavili tekst:

Vapaj turističkih agencija: Ubiše nas nelegalni sajtovi, a sada vam donosimo priču o tome šta se tek sprema i zašto je neophodno da se kao zemlja ubrzano elektronski opismenjavamo.

 

Prije gotovo 15 godina online turističke agencije poput Expedije, Orbitza i Travelocityja “uništile” su svoju fizičku konkurenciju, a sada Google priprema njihov kraj.

Dok se javnost zabavlja Googleovim samovozećim automobilima i pametnim naočarama, internetski div užurbano unaprijeđuje svoje mnogobrojne online servise, pa tako i onaj za pretragu jeftinih vazduhoplovnih karata.

Slate piše kako je Googleova pretraživač sve kvalitetanija, brža i daje relevantnije rezultate pretraživanja u odnosu na konkurenciju. Google Flight Search servis pokrenut je 2011. godine, a do danas je doživio više (pozitivnih) promjena i nadogradnji mogućnosti.

bankar.me.jpg

Google je u posljednjih nekoliko godina i preuzeo čitav niz kompanija iz online putničkog sektora što samo daje naslutiti kako internetski div priprema velike stvari u domeni online bookiranja vazduhoplovnih karata, hotelskog smještaja i rent-a-cara. (bankar.me)

PODIJELI