Print this page

Haos na koji (možda) možemo da utičemo (FOTO)

Uopšteno, postoji jedan glas nezadovoljstva kvalitetom života u našem primorju. Često se vide komentari koji napadaju državu ili tajkune ili sve zajedno za odgovornost za razne stvari.
Sa druge strane, mi smo dosta puta do sada, naročito lijepom fotografijom, ukazivali na onu drugu stranu, zbog čega je lijepo živjeti ovdje gdje jesmo. I tako ćemo i nastaviti.


Danas smo odlučili da skrenemo pažnju na sitnice za koje je lako naći odgovorne i uprijeti prstom u njih. Znamo da je situacija teška, da nema dovoljno novca, ali koji je problem da se očisti ispred svoje kuće, popravi polomljeno i počupa zaraslo?

Krenućemo od ustanova koje brinu o mladima, a uz vašu pomoć, nastavićemo sa ovakvim člancima i ubuduće. Šaljite nam slike na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Druga osnovna škola. Najnovija zgrada, perjanica ljepote. Nema novca, volje, da se ofarba rđava ograda?

F58A4951.jpg

Sportski tereni između osnovne i srednje škole stoje polomljeni, zarasli pretvoreni u parking. Ne može se napraviti serija roditeljskih sastanaka pa se možda zajednički nešto uraditi? Ko ne bi za svoju djecu skočio da pomogne. Mi ćemo naravno biti tu kad zatreba. 

F58A4953.jpg

Pedaline ispred hotela Park koje rđaju i ruže šetalište.

F58A4956.jpg

Objekti koje je bura razvalila stoje neograđeni, ako već ne mogu prije maja da budu popravljeni. Šta ako se neko dijete povrijedi, padne ili strada? Komunalna policija može izuzetno jednostavno da napiše kaznu u takvim primjerima.

F58A4957.jpgF58A4966.jpgF58A4988.jpgF58A4991.jpg

Šetalište prema zavali koje je Dukli donirao gradu je praktično razvaljeno. Tu priznajemo da postoji nepoznanica ko je odgovorana za renoviranje - grad ili Dukli. Da li grad uopšte ima kontakt proizvođaća ovih klupa?

F58A4961.jpgF58A4965.jpg

Komunalno Stambeno bi moglo da ovaj travnjak iza crvenih zgrada vrati u simetriju.

IMG_0988zktujzrxjrx.jpg

Naravno i građani bi mogli da prestanu da odmažu komunalnom sa odlaganjem šuta u običnim kontejnerima, ili gdje stignu.

F58A4949.jpg

Primjera ima još, i slika će biti još više. Šaljite nam vaše na naš mail. Iz Budve, Kotora, Tivta, Novog, a i šire. Naša gradska odgovornost je da tražimo da nam bude bolje.

Ima tu i dobrih primjera, Porto Montenegro je konstantan u akcijama za svoj grad, a naravno, nije nam promaklo ni što se u onakvom pretrpanom vrtiću trude da organizuju svako malo nešto čime bi privukli pažnju.

Ponovimo, šaljite nam slike neodgovornosti pojedinaca ili preduzeća, objavljivaćemo i slaćemo nadležnim ustanovama: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

PODIJELI