Vodeni grad ipak na Toplišu

Tačku na jednu od kontroverznih priča izgradnju Vodenog grada na brdu Toliš iznad Budve, koja je pune dvije godine pod lupom specijalne tužiteljke Đurđine Nine Ivanović, Opština po svoj prilici želi da stavi.

Brojne kontroverze: na koji način su uzimani krediti; šta je sa milionski vrijednom opremom, kupljenom još prije sedam godina; brdu koje je trebalo da bude rekreativna i turistička atrakcija, lokalna uprava želi prekinuti, nakon što će na sjednici, zakazanoj za naredni četvrtak, donijeti odluku o izdavanju u tro decenijski zakup deset hekatara svoje zemlje za gradnju Vodenog grada.

 

Na predstojećoj skupštinskoj sjednici, zakazanoj za četvrtak, pred odbornicima naći će se dvije odluke, kojima se aminuje izgradnja sportsko rekreativnog centra "Vodeni grad" i pratećih ugostiteljskih sadržaja na deset hektara opštinske zemlje.

 

Naime, budžetom za 2014. predviđeno je da Opština prihoduje dva miliona eura od prodaje opereme za Vodeni grad, koja je u barskom kontejnerskom trerminalu uskladištena već sedma godina za šta se godišnje plaćalo po 300 hiljada eura.

 

Druga odluka, predviđa izmjene Plana privremenih objekata, kojim je predviđeno da se na četiri opštinske parcele ukupne površine 105510 kvadata predvidi izgradnja "Vodenog grada" i ugostiteljskih objekata uz naglasak da se putem javnog nadmetanja omogući izdavanje u zakup na tri decenije.

 

Sličan potez Opština je uradila prošle godine kada je susjednu parcelu, na Toplišu, gdje se nalazi najpopularnija diskoteka na otvorenom, "Top Hill”, ustupi na 30 - godišnji zakup, za ukupno devet miliona, ili 300 hiljada eura godišnje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti