Za dječja igrališta 90 hiljada eura

Opština Budva namjerava naredne godine da renovira potpuno ruinirana dječja igrališta u Budvi, Petrovcu i na Svetom Stefanu, i za to je predvidjela da potroši 90 hiljada eura.

Upravo tolika svota novca planirana je budžetom za narednu godinu, koji je projektovan na čak 49. 734 miliona eura, pet miliona eura više nego što je bilo u nacrtu na javnoj raspravi.

Praktično polovinu budžeta, odnosno 21 milion eura biće utrošeno na investicije od kojih deset miliona eura, na uređenje prostora. Kako se navodi u programu za prečišćavanje voda opredijeljno je 150 hiljada eura, dok je pola miliona eura planirano za završne radove na garaži u Rafailovićima, čime bi ova garaža, koja je izgrađena prije šest godina, napokon bila uvedene u "komeracijalne vode".

 

Imajući u vidu da je planirano otvaranje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Opština će u njegovo opremanje potrošiti 450 hiljada eura. Za kupovinu novog strujnog agregata Opština će izdvojiti 40 hiljada eura, a za reflektore na stadionu FK Petrovac 350 hiljada eura. Ulaganje u sportske terene koštaće 100 hiljada eura, dok će za projektovanje i reviziju Parka na Slovenskoj plaži biti utrošeno 120 hiljada eura. Rekonstrukcija krova gradskog bazena iznosiće 476 hiljada. 

            

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti