Zvanično saopštenje iz Uprave Policije: Uhapšene 22 osobe

Zvanično saopštenje iz Uprave Policije: Uhapšene 22 osobe

 

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije sproveli su danas planske aktivnosti na bezbjednom održavanju Parade ponosa u Budvi.

Kako su saopštili iz Uprave policije angažovanjem optimalnog broja policijskih službenika spriječeno je narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Bezbjednosna situacija prije, tokom i poslije održavanja manifestacije je, uzimajući u obzir manje incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljajući pravovremenom reagovanju policijskih službenika. Policijski službenici su tokom trajanja Parade konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitili učesnike manifestacije tako što su potiskivali agresivna lica i sprječavali pokušaje napada.

Dvadeset dva lica su privedena u službene prostorije CB Budva i u toku su policijske aktivnosti, radi utvrđivanja postojanja osnovane sumnje da su počinila delikte – krivična djela ili prekršaje. Navode u UP.

Iz Uprave se navodi da su dvije osobe tokom trajanja javnog okupljanja, zadobile lakše tjelesne povrede od predmeta bačenih iz mase.

Njima je medicinska pomoć pružena u službi Hitne medicinske pomoći u Budvi.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Budva preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su izazvala incidente, radi njihovog procesuiranja nadležnom organu. Učesnici Parade su se okupili oko 11,20 časova, a sa šetnjom su započeli u 12,15 časova, ispred zidina Starog grada u Budvi, na maršuti od hotela „Mogren“, duž oba šetališta, do iste završne tačke – pomenutog hotela.

Policijski službenici su obezbjeđivali cjekolupan prostor, odnosno dužinu cijele maršute. Parada ponosa je završena oko 13,45 časova. Tokom trajanja šetnje učesnika Parade, na maršuti kretanja je bilo okupljeno oko 2.000 građana navode u UP.

Oko 500 građana je aktivno, agresivnim ponašanjem – nepristojnim povicima, bacanjem različitih predmeta (flaše, stolice, kamenice, dimne bombe itd) i konstantnim pokušajima da ostvare fizički kontakt sa učesnicima Parade, pokušalo da spriječi kretanje učesnika i uopšte održavanje manifestacije po planu, što je zahtijevalo angažovanje policijskih službenika u smislu oneomogućavanja direktnog fizičkog napada na učesnike Parade.

Nakon završetka manifestacije, policijski službenici su učesnicima Parade omogućili napuštanje mjesta održavanja na bezbjedan način, tako što su organizovali i obezbjeđivali njihov transport morskim putem.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti