Maserima zabranjen rad na plažama

Maserima zabranjen rad na plažama

Još jedna od pojava koja je „krasila" turističku ponudu metropole turizma suzbijena

   Nakon divljih tezgi i kioska na rivama, nelegalnih turističkih agencija po šetalištima, izdavaoca skutera, na red su došli i maseri.

Kako bi u svakoj od segmenata turističke ponude garantovali potpunu bezbjednost, štab za praćenje turističke sezone Uprave za inspekcijske poslove sa sjedištem u Budvi, relizovao je minule sedmice veliku akciju u okviru koje su inspektori sa budvanskih kupališta uklonili na desetine stolova za masažu i trajno zabranila pružanje takvih usluga.

Diskutabilnog obrazovanja, godinama unazad, gotovo na svakoj od budvanskih plaža, kao jedna od ponuda bila je i masaža. Uz pristupačne cijene, od pet do deset eura, višestruko manje, nego što se to pruža u spa centrima i kozmetičkim salonima, koji naravno uredno izmiruju porez državi, maseri, uglavnom iz regiona, izreda su svakoga ljeta dolazili u Budvu, kako bi uzimali ne mali novac, a zauzvrat ugrožavali bezbjednost kupača.

Naime, nije bilo plaže u Budvi, koja nije imala baldahinu, ispod koje je samozvani maser pružao usluge.

Činjenica da je pružanje takvih usluga na plažama, vrlo opasno po zdravlje, jer kupači mokri koji dolaze na masažu, mogu imati zdravstvenih tegoba, jer im se na hladno tijelo sipa vrelo ulje, a sve izvodi pod visokom temperaturom uz neadektvane higijenske uslove, bili su dovoljni razlozi, da štab Uprave za inspekcijske poslove pristupi suzbijanju i ove pojave, koja je godinama unazad bila jedna od „boljki“ turističke ponude.

Slike polunagih ljudi, koji se naočigled brojnih kupača, i prolaznika, tik uz plažu  masiraju od strane priučenih fizioterapeuta, postala su prošlost.

Pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske polove Zoran Magdalinić potvrdio je da su uklonjeni stolovi za masažu na plažama u Budvi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti