Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma „Ferien 2014“ u Beču

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila svoju turističku ponudu za ovu sezonu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2014“ u Beču, od 16. do 19. januara.

Turistička organizacija opštine Budva nastupila je na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore zajedno sa ostalim predstavnicima turističke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, HTP “Ulcinjska Rivijera”, turističke agencije “Globtour”, “Montenegro Travel Idea”, “AMC communications”, Montenegro Airlines i Turističke organizacijama Bara, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja.

 

Istraživanja pokazuju da su austrijski turisti prije svega zainteresovani za aktivan odmor i kraće boravke u hotelima visokih kategorija, pa je prema tome Budva i formirala svoju ponudu. Posjetioci štanda su mogli dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, seniorima, zatim ljubiteljima rekreacije, pješačkih tura, kulturno-istorijskih spomenika, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija i sl.

 

Poseban akcenat stavljen je na organizovanje sastanaka sa predstavnicima medija i partnerima sa ovog tržišta, prije svega sa turoperatorima koji su veoma zainteresovani da seniorima i mladim ljudima koji dolaze na odmor 3 do 5 dana i zahtevaju određeni program zabave, predstave Budvu.

 

Zadnjih godina, turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do novembra 2013. godine, Crnu Goru je posjetilo  9.582 turista iz Austrije koji su ostvarili skoro 45.221 noćenja, što je za 14 % više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Sajam u Beču okupio je oko 150.000 posjetilaca i 750 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta.

Foto:

foto: Miloš Ćetković  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti