Najbolji policajci Boke

Šestorici najboljih službenika Uprave policije Centra bezbijednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbijednosti Kotor i Tivat juče su u prostorijama hercegnovskog CB uručene godišnje nagrade. Najuspješniji u poslu tokom prošle godine u CB Herceg Novi bili su Nikola Janičić i Danilo Mališić kojima je nagrade uručio potpredsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić. Milanu Mijajloviću i Jakši Bulatoviću iz kotorskog OB nagrade je uručila predsjednica opštine Kotor Maja Ćatović, dok je gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš nagrade uručio Novaku Ćeraniću i Nebojši Popoviću iz tivatskog OB. Predstavnici sve tri Bokeljske opštine zahvalili su se pripadnicima policije na dobroj, korektnoj i uspješnoj saradnji sa lokalnim vlastima, čestitali nagrađenima na zasluženim priznanjima i poželjeli da one budu podsticaj svim službenicima Uprave policije da časno i savjesno obavljaju svoj posao.

Načelnik CB HN mr Miloš Vučinić je rekao da su nagrade pripale, po kriterijumima uspješnosti u obavljanju profesionalnih zadataka, šestorici službenika ali da su dobri rezultati zasluga svih jer rade savjesno i profesionalno. U prilog tome iznio je i podatak da je tokom prošle godine na području sve tri Bokeljske opštine za 14 odsto smanjen broj narušavanja javnog reda i mira, a za 51 odsto broj saobraćajnih nezgoda u kojima, na sreću, lani nije bilo poginulih. Vučinić je istakao da je to zapravo rezultat pojačanih kontrola u saobraćaju iz koga je, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, prošle godine isključeno 1.332 lica, što je za 101 odsto više nego 2012. godine. Sto procentno povećanje zabilježeno je i u oblasti koruptivnih krivičnih djela jer je prošle godine policiji prijavljeno osam takvih slučajeva, od kojih šest u Herceg Novom. Današnjoj svečanosti u Herceg Novom prisustvovali su i načelnik OB Kotor Zoran Brđanin i načelnik OB Tivat Milovan Radović.

Izvor: www.radiohercegnovi.net

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti