Budvanin pokušao da iznudi 8.000€

 
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su 30. januara 2014. godine, lišili slobode B.Š. (48) iz Budve, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda, na štetu D.M. iz Podgorice.

Naime, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja koji je prethodnih dana prijavio D.M, a koji je naveo da mu je njemu nepoznato lice, koje ga je proteklih dana više puta kontaktiralo telefonskim putem sa pozivnog broja iz inostranstva, uputilo zahtjev da mu isplati novac u iznosu od 8.000 eura. On je dalje naveo da mu je ovo lice kazalo da će, ukoliko to ne učini, oteti članove njegove porodice.

Nakon toga isto lice je zahtijevalo od D.M. da mu odmah uplati novac u iznosu od 4.000 eura, predlažući različite načine uplate novca, da bi na kraju u telefonskom razgovoru saopštilo da će D.M. pozvati drugo lice koje će preuzeti novac.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja policijski službenici su, 27. januara 2014. godine lišili slobode F.L. koji je, sumnja se, pozvao D.M. radi preuzimanja novca, nakon čega je u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici od njega preuzeo novac u iznosu od 4.000 eura, koji je trebalo po prethodnom dogovoru, 30. januara 2014. godine, da preda B.Š. na unaprijed dogovorenoj lokaciji u Podgorici. Međutim do primopredaje novca između F.L. i B.Š. nije došlo jer su policijski službenici lišili slobode F.L. neposredno nakon što je preuzeo novac od oštećenog D.M. Novac koji je pronađen kod F.L. vraćen je oštećenom D.M.

Policijski službenici su 30. januara 2014. godine lišili slobode B.Š, dok je, sumnja se, shodno ranijem dogovoru sa F.L. čekao istog da mu preda iznuđeni novac.

Nakon lišenja slobode B.Š. je, uz izvještaj, u zakonskom roku, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti