Devastacija Perazića dola

Gomile zemlje, bukvalno se sručila na krajnji zapadni dio plaže u uvali Perazića dola, nakon što je za sada nepoznati investitor, bez dozvole, započeo iskopavanje terena. Javno preduzeće za upravljanje morskom dobrom dostavilo je na adresu Uprave za inspekcijske poslove prijavu zbog nelegalne gradnje u zaleđu plaže u Perazića dolu.

Izvršenom kontrolom 22. januara na području opštine Budva, lokacija Perazića do, 500 metara zapadno od hotela “As”, konstatovano je da se u zaleđu plaže izvode neleglani radovi.“Radovi bez odobrenja se izvode u kontakt zoni i van zone morskog dobra od strane nepoznatnog lica. Radi se na probijanju i ravnanju puta građevinskim mašinama, koji iz naselja iznad vodi prema plaži. Kako se radi o radovima bez građevinske dozvole, potrebno je izvršiti kontrolu iz nadležnosti Uprave, u cilju utvrđivanja činjenica i vraćanja prostora u pređašnje stanje sa procesuiranjem predmeta prema pravosudnim organima”, navodi se u prijavi.ponta.jpg perazic.jpg

Upravi su dostavljene i dvije prijave za divlju gradnju na području Tivatske opštine.

 

"Kontroli zone morskog dobra, 28. januara, na području opštine Tivat, na lokaciji Kaluđerovina, konstatovano je da je na katastarskoj parceli 1 KO Milovići, bez građevinske dozvole vlasnik dogradio u kamenu dio objekta i pokrio armirano-betonskom pločom dimenzija pet  sa pet metara. Kako se i ovdje radi o radovima bez građevinske dozvole, potrebno je izvršiti kontrolu iz nadležnosti Uprave, u cilju utvrđivanja činjenica i vraćanja prostora u pređašnje stanje sa procesuiranjem predmeta prema pravosudnim organima”, naveli su iz Morskog dobra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti