Avanturistička ponuda turističkih destinacija

Danas je u Parizu održana poslovna radionica (workshop) na kojoj su učestvovali francuski turoperatori i predstavnici turističkih agencija iz Crne Gore i Hrvatske iz oblasti avanturističkog turizma, a u sklopu projekta DIOD.

Učesnike workshopa su pozdravili ambasador Hrvatske, Ivo Goldstein, ambasadorka Crne Gore u Francuskoj, Irena Radović, kao i direktorka predstavnistva Hrvatske turističke zajednice u Parizu, Marina Thomas Billet, ističući da dobri susjedski odnosi dvije zemlje doprinose boljem razvoju turističkog proizvoda i njegovoj promociji u Francuskoj.

Pozdravnii_govor_1.jpg

Projekat DIOD koji je finansiran od strane Evropske unije prisutnima je predstavio Emil Kukalj, menadžer u NTO Crne Gore koji je naglasio da je jedan od osnovnih ciljeva projekta bolje ekonomsko povezivanje turističke privrede u prekograničnom području Crne Gore i Hrvatske, kao i poboljšanje uslova za razvoj zajedničkih turističkih proizvoda u oblasti avanturističkog turizma. Francuskim turoperatorima je predstavljena zajednička turistička ponuda i omogućen im je direktan kontakt sa predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i Crnogorskog primorja. 

 

Na poslovnoj radionici koja je održana u prostorijama Ambasade Republike Hrvatske bili su prisutni značajni francuski turoperatori, specijalisti za avanturistički turizam, među kojima: „Alibert Trekking“, „Atalante“, „Akaoka“, „UCPA“, „Adora Voyages“, „Bastina Voyages“, „Bemextours“, „Nomade Aventure“, „Voyagers du Monde“, „Zig Zag Randonnees“ i dr.

Radionica_1.jpg

Iz Crne Gore su bili predstavnici sljedećih turističkih agencija: „MTO Travel“, „Montenegro Adventures“, „Adria DMC“, „Montenegro Holidays“, „Kompas Montenegro“, a iz Hrvatske „Elite Travel“, „Adventure Dubrovnik“, „Kompas Hrvatska“, Aragaosa i Guliver Travel. Na poslovnoj radionici su bili prisutni i predstavnici „Montenegro Airlines“-a i „Croatia Airlines“-a.

 

Inače, ovaj projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske a partneri su Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Crne Gore i Hrvatska gorska služba spašavanja, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Gorskom službom spašavanja Crne Gore i Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijska komora Dubrovnik. Ukupna vrijednost projekta iznosi 498.957,16 EUR, od čega Evropska unija finansira 419.845,50 EUR. Projekat se sprovodi u periodu februar 2013 - februar 2015. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti