Kraljičina plaža čak i okom nedostupna

Kraljičina plaža čak i okom nedostupna

 

 Ako se za neki dio pedlja crnogorske obale može reći da je „nedodirljiv“, te da se čak ni okom ne može vidjeti, onda je to sigurno Kraljičina plaža, najljepša plaža na našoj obali. Nažalost, od ove godine putnici namjernici ili turisti, pa čak ni mještani, ne mogu ni vidjeti kako izgleda ova plaža, jer je zakupac hotelskog kompleksa "Sveti Stefan“ kompanija Adriatic properties, ogradila nekada jedinu pješačku stazu uz ovu plažu, te izgradila novu koja vodi oko novosagrađenog spa centra.

 

Da je to tako, te da se moraju tačno pridržavati staza kadu žele ići kroz Miločerski park, jasno je stavljeno do znanja svima na ulazima u hotelski kompleks, i iz pravca Pržna, kao i Svetog Stefana. Na velikoj metalnoj tabli, izlijepljena je mapa staza kuda je dozvoljeno ići, te da se ne smije skretati sa puta, jer kako su naveli u pitanju je „privatno vlasništvo“.

„Molimo vas da za kretanje kroz imanje koristite isključivo naznačene javne puteve i staze. Ostali putevi pripadaju privatnim površinama“, navodi se u upozorenju ispisanom na crnogorksom, ruskom i engleskom jeziku.

 

Ovim je i zvanično zakupac Svetog Stefana izgradnjom novog Spa centra, u zaleđu Kraljičine plaže, za koga treba upravo da dobije dozvolu, izbrisao iz javnih puteva stazu pored plaže.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti