Čišćenje podmorja PetrovacČišćen petrovački pristan

Prikolice, akumulatori, te oglasne table za turističke brodiće, samo su dio otpada koji je tokom velike akcije koju je pokrenula petrovačka NVO „Turistička ambasada" izvađeno iz aktvatorijuma pristana.

 

Predsjednik NVO Žarko Jokanović naveo je da je pristan pun otpada koji se baca sa brodova koji tu pristaju, te da je ostalo još mnogo toga da se očisti.


„Svake godine člistimo pristan, ali izgleda da se nanovo baca razni otpad“, kazao je Jokanović.

Akciji čišćenja osim predstavnika ove NVO, te lokalnih ribara, odazvali su se i kontrolori JP „Morsko dobro“.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti